Asianajotoimisto Menna

Hinnasto

Ensimmäinen yhteydenotto on aina maksuton,
joten selvitä rohkeasti asiasi kannalta
paras tapa edetä. 

Palveluiden kustannukset

Selvitetään yhdessä paras tapa edetä asiasi kanssa. Ensimmäinen yhteydenotto on aina maksuton.

Pääsääntöisesti palkkioni määräytyy toimeksiannon hoitamiseen käytetyn ajan perusteella, mutta tietyissä tilanteissa, kuten asiakirjojen laadintaan liittyvissä toimeksiannoissa, voimme sopia asiakohtaisesta palkkiosta. 
Sovin laskutusperusteista asiakkaan kanssa aina toimeksiantoa vastaanottaessani. Palkkion lisäksi laskutan kuluina viranomais- ja tuomioistuinmaksut sekä kulukorvaukset.

Noudatan laskutuksessa Suomen Asianajajaliiton vahvistamaa palkkio-ohjetta.

  • palkkio
  • 220/ tunti
  • Tuntipalkkioni on 220 euroa

    (276,10 euroa sis. alv.25,5%).

Oikeusturva ja oikeusapu

Selvitän aina, onko sinulla oikeusturvavakuutuksen sisältävä vakuutus tai oikeus valtion varoista maksettavaan oikeusapuun.

Hoidan puolestasi oikeusturvailmoituksen tai oikeusapuhakemuksen laatimisen.

Mikäli olet oikeutettu oikeusapuun, korvataan toimeksiannosta aiheutuvat kustannukset joko kokonaan tai osittain valtion varoista, riippuen sinun taloudellisista olosuhteistasi. Tällöin tuntipalkkio on oikeusavun perusteista annetun asetuksen mukaisesti 110 euroa (138,05 euroa sis. alv.25,5%).

Usein kysytyt kysymykset asianajajalta

Kuka maksaa asianajajan palkkion?

Asianajajan palkkion maksaa lähtökohtaisesti palvelun käyttäjä. Joissain tapauksissa sinulla voi olla oikeus Suomen valtion maksamaan oikeusapuun. Oikeusapu voi olla 0 % omavastuulla eli silloin palveluni ei maksa sinulle mitään. Oikeusapuun saattaa muodostua tietty omavastuuosuus riippuen taloudellisista olosuhteista, jolloin maksat minun laskusta sen omavastuun %-osuuden ja loput maksetaan valtion varoista.

Sinulla saattaa olla oikeusturvavakuutus, josta korvataan oikeudenkäyntikulut. Tällöin laskutan oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuuden suoraan sinulta ja muu osa laskusta laskutetaan suoraan vakuutusyhtiöltä.


Lisäksi vakavissa väkivaltarikoksissa sekä seksuaalirikoksissa uhri voi saada asianajokustannukset katettua valtion varoista taloudellisista olosuhteistaan riippumatta, jolloin haen käräjäoikeudelta asianomistajan avustajan määräämistä.


Se, saatko asiaan oikeusapua tai oikeusturvaa riippuu asiasta. Selvitän nämä aina toimeksiannon alkuvaiheessa.

 

Milloin asianajaja on ilmainen?

Asianajaja on käytännössä täysin ilmainen silloin, jos saat oikeusavun 0 % omavastuulla taikka asianomistajan avustajan määräyksen (vakavat väkivaltarikokset ja seksuaalirikokset)

Mikä ero on lakimiehellä ja asianajajalla?

Lakimies on henkilö, joka on käynyt oikeustieteellisen. Asianajaja on lakimies, joka on tämän lisäksi asianajajaliiton jäsen.


Asianajajaliiton sivuilla todetaan, että lakimies ja juristi ovat synonyymejä, mutta “asianajaja” ja “juristi” eivät ole. Asianajaja on asiakkaansa oikeuksien ajamiseen erikoistunut juristi. Vain noin joka seitsemäs juristi on erityisosaamisensa ja kokemuksensa vuoksi oikeutettu käyttämään nimikettä asianajaja. Asianajajaksi hakeutuvan täytyy oikeustieteen tutkinnon lisäksi suorittaa vaativa asianajajatutkinto, omata riittävä kokemus ja noudattaa erillistä eettistä säännöstöä eli hyvää asianajajatapaa. Säännöstö on laaja ja sisältää muun muassa velvoitteita salassapitoon, esteellisyyteen ja kunniallisuuteen liittyen. Kaikki asianajajat kuuluvat Suomen Asianajajaliittoon ja heitä valvotaan kaikessa toiminnassaan 24/7. 

 

Mitä asianajaja maksaa?

Tuntihintani on 220 €/ +alv ja oikeusapujutussa 110 €/ +alv.

Noudatan laskutuksessa Suomen Asianajajaliiton vahvistamaan palkkio-ohjetta (linkki). Palkkion lisäksi laskutan kuluina viranomais- ja tuomioistuinmaksut sekä kulukorvaukset. Sovin laskutusperusteista asiakkaani kanssa aina toimeksiannon alussa.

Ensimmäinen yhteydenotto Asianajotoimisto Mennaan on aina maksuton.

 

Onko muita palkkion suuruuteen vaikuttavia tekijöitä?

Palkkioni suuruuteen ei vaikuta esimerkiksi asian kiireellisyys. Palkkioni määräytyy toimeksiannon hoitamiseen käytetyn ajan perusteella tai esim. asiakirjojen laadintaan liittyvissä toimeksiannoissa, voimme sopia asiakohtaisesta palkkiosta.